Relatiebemiddeling

Als je vast zit, als het sprankelende in je relatie weg is, als er te veel ergernissen ontstaan..


In bijna elke huwelijk of langdurige relatie komen spanningen, ergernissen en twijfels voor. Dat is volkomen normaal en hoeft dus niet te betekenen dat je huwelijk of partnerrelatie slecht is. Integendeel, juist omdat je partner belangrijk voor je is en aan relaties in het moderne leven tegenwoordig ook steeds meer eisen gesteld worden zijn spanningen eigenlijk onvermijdelijk.

Toch kan het gebeuren dat de spanningen en conflicten de relatie teveel gaan beheersen. Er ontstaat een kloof tussen jullie beiden. Het lijkt of er nog wel gepraat wordt maar niet meer geluisterd. Fysiek kun je wel bij elkaar zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat emotioneel verbonden bent. Je kunt je dan erg alleen voelen. Hierbij horen logisch protest emoties/gedrag zoals: irritatie, verwijten, boosheid, kritiek, eisen, wanhoop, verdediging, verliefd worden op een ander etc.

De onmacht, de verwarring, ‘wil ik nog wel met deze persoon verder’, lijkt de kloof alleen maar te vergroten. Een machtsstrijd, een gevoel van winnen of verliezen is dan vaak het gevolg. Er lijkt geen uitweg. Vaak is de ander nog wel belangrijk voor je, maar is de uitweg uit dit doolhof onbekend.

Relatiebemiddeling

Is bedoeld voor stellen die problemen ervaren met elkaar. Vaak is er sprake van onuitgesproken verwachtingen en teleurstellingen. Er ontstaat een vicieuze cirkel. Inzicht hierin kan jullie relatie veranderen.

Intake

In dit kennismakingsgesprek breng ik jullie situatie in kaart. Het wordt helder wat er speelt en wat de dynamiek tussen jullie is.

Behandeldoelen

Behandeldoelen kunnen zijn: minder ruzie, gevoeliger leren zijn, meer nabijheid, verlangens voelen en uiten, trauma, verlies en heftige gevoelens verwerken, overeenstemming bij het opvoeden van de kinderen, gezonde seksualiteit.

Therapie

De therapie begint met het begrijpen en inzichtelijk maken van jullie reactiepatronen. Later in de therapie werken we aan het ontwikkelen van verbondenheid en betrokkenheid bij elkaar.

Bij relatietherapie maak ik gebruik van Emotionally Focused Therapy; een methode gericht op het bevorderen van een duurzame relatie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.